• Dorośli: 1
  • Dzieci: 0
Liczba dorosłych

-

+

Liczba dzieci

-

+

Jedzenie

Cenimy dobre jedzenie. Gotujemy z naturalnych produktów pochodzących z najbliższych okolic.W naszym ogrodzie rosną warzywa i owoce, z których przyrządzamy posiłki i robimy przetwory. Proponujemy zdrowe i klasyczne domowe potrawy, kochane przez dzieci. Lubimy też różnorodność, dlatego inspirujemy się trendami np. kuchnią roślinną. Menu komponujemy pod wpływem sezonowej dostępności produktów.

W naszym siedlisku serwujemy dwa posiłki: śniadania, które są wliczone w cenę pobytu oraz obiadokolacje. Dla rodzin z dziećmi istnieje możliwość podzielenia obiadokolacji na dwie części – zupa z pieczywem w porze obiadowej, drugie danie wieczorem. W jadalni do Państwa dyspozycji znajdują się czajniki, kawa, herbata. Można tez korzystać z lodówki i mikrofalówki, nie ma jednak możliwości samodzielnego gotowania.


Gości na diecie bezglutenowej, wegetariańskiej czy wegańskiej prosimy o informację przy rezerwacji.

Śniadania

Na dobry początek dnia proponujemy nieśpieszne śniadania w formie szwedzkiego stołu. Zapraszamy o godzinie 9:00 do naszej jadalni. W sezonie można je zjeść na tarasie, w cieniu starej czereśni.

Przykładowe menu:

  • jajecznica na maśle / ze szczypiorkiem
  • kiełbaski
  • placuszki z owocami
  • deska serów i wędlin
  • świeże, sezonowe warzywa
  • twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
  • jajka od wiejskiej kury
  • miód z okolicznych pasiek

Obiadokolacje

Na obiadokolacje zapraszamy do jadalni lub w sezonie na taras o godzinie 17:30. Obiadokolacja zawsze składa się z zupy, drugiego dania z surówkami / sałatami oraz domowego kompotu/wody. Zupę podajemy w wazie a drugie danie na półmiskach.

Przykładowe menu:

  • domowa pizza
  • pyszne mielone z buraczkami
  • pomidorowa z ryżem i mlekiem kokosowym
  • rosół z makaronem
  • gołąbki wegańskie z kaszą i grzybami
  • pierogi ruskie
  • zupa dyniowa z imbirem i pomarańczą